Enerji Merkezleri – Üçüncü Merkez

 

Nabhi Çakra – 3. Çakra

Üçüncü çakra bize cömertlik ve tam tatminkarlık hissi verendir. Sol tarafında bu merkezin esas kalitesi huzurdur  bu çakrayı temizlemek stresi ve gerginlikleri giderebilir. Sağ tarafında bu çakra, dikkatimizi ve konsantrasyon gücümüzü temsil eden karaciğerimize bakar. Kundalini tarafından aydınlatıldığında, Nabhi çakra bize spiritüel yükseliş, doğru davranış ve içsel erdem ile hayatımızın her alanında denge verir.

 Void

İkinci ve üçüncü çakraları çevreleyen bölgeye void denir ve void, kendi kendimizin efendisi olmayı temsil eder. Pek çok öğretide, bu bölge “ilüzyonlar okyanusu” olarak tabir edilen ve bir öğretmenin yardımıyla geçilmesi gereken bölgedir. Kundalini uyandığında ve void bölgesini geçtiğinde kendi kendimizin efendisi olma kalitesi içimize yerleşir.

Shri Mataji’nin söylediği gibi, Sahaja Yoga’da, bütün hassas sorunlarınızı parmak uçlarınızda hissedebildiğiniz ve kendi Kundalini enerjinizi kullanarak onları düzeltebildiğiniz için siz kendi kendinizin efendisi ve öğretmeni olursunuz.

Bu bölgenin kalitesini oturtmak bize bütün alışkanlıklarımızdan, tembelliğimizden, kaba bağımlılıklarımızdan ve bizi zayıf düşüren şeylerden kurtulmamızı sağlar: kendi kendimizin efendisi oluruz.

Güç oyunlarına ya da paranızın peşindeki doğru olmayan öğretmenleri takip etmek void bölgesine çok zarar verebilir. Fakat aydınlanma aldıktan sonra meditasyonda Kundalininin saflaştırıcı gücü ile bunların hepsi düzelebilir.

Önceki yazı
Enerji Merkezleri – İkinci Merkez
Sonraki yazı
Sanat Merkezi ve KİPA’da Sahaja Yoga

Arşivler

Menü
error: Content is protected !!